Waar moet je op letten als je je auto wilt verkopen?

Foto: Pexels

Als je je auto wilt verkopen dan kun je hem natuurlijk inruilen als je bij een dealer een andere auto koopt. Maar er kunnen redenen zijn waarom dit voor jou geen optie is. Bijvoorbeeld als je je auto van de hand wilt doen zonder vervangende auto te kopen. Dan moet je zelf een koper zien te vinden. Dat kan op verschillende manieren. Maar wees op je hoede. Je loopt de kans om bedrogen te worden en dat geeft natuurlijk een enorme kater.

Je auto verkopen aan een opkoper

Wil je je auto snel verkopen? Dan is de beste optie om een opkoper te vinden. Dit is bijvoorbeeld een prima idee voor de verkoop van de auto van een overleden familielid. Of van een auto waar je niet meer mee wilt of kunt rijden en die dus onnodig geld kost omdat je wel wegenbelasting verschuldigd bent. Opkopers kopen ook schadeauto’s, zelfs als die niet meer zelfstandig kunnen rijden. Als je auto niet meer door de APK komt of als je er een aanrijding mee hebt gehad en reparatie is te duur, dan kun je je auto als schadeauto aanbieden. De prijs die je dan krijgt is gebaseerd op de nog bruikbare onderdelen. De auto wordt gesloopt en de onderdelen die nog hergebruikt kunnen worden, worden schoongemaakt en te koop aangeboden door de autosloperij.

De beste prijs voor je auto

Als je je auto particulier verkoopt dan kan het lastig zijn om een goede prijs te bepalen. Zeker als je zelf geen verstand hebt van auto’s en maar een beetje moet gokken. De kans is dan groot dat je te weinig krijgt. Je kunt je auto te koop aanbieden aan Looping.nl. Je krijgt dan binnen een uur een bod. Dat bod is vrijblijvend. Vind je het te laag dan zeg je gewoon nee. Voordeel is wel dat je de auto snel kunt verkopen en dat hij bij je wordt opgehaald. Je hoeft er dus niet mee naar de verkoper te rijden.

Let op met online verkoop

Zet je je auto zelf online te koop? Let dan altijd goed op. Zeker als het om een gewild model gaat of om een auto in het duurdere segment. Spreek af op een neutrale plaats, laat de kopers niet bij je thuis komen. Ze zien bij nader inzien van de koop af, maar de volgende ochtend is je auto gestolen. Zorg ervoor dat je zeker weet dat een overgemaakt bedrag op je rekening staat. Betalingen in Nederland worden direct verwerkt, ook in het weekend. Trap dus niet in de opmerking dat het geld is overgemaakt en dat het waarschijnlijk morgen op je rekening zal staan. Vertrouw je een verkoper niet? Zie dan gewoon van verkoop af. Er komt vast en zeker een volgende kans met iemand die wel betrouwbaar is.